Janvāris 2022

53 idejas no Latgales – kā kartona kastes pārvērst praktiskās mājsaimniecības lietās

Kartona kastēm, pirms tās kļūst par otrreizējo izejvielu un tiek izmestas dalītās vākšanas konteinerā vieglajam iepakojuma, ir daudz dažādu praktisku pielietojumu – to uzskatāmi parāda Latgales reģiona iedzīvotāji. “Zaļā josta” konkursā “Iepakojuma kastes pārvērtības” no Latgales reģiona  pieteiktas 53 oriģinālas idejas, kā, liekot lietā kartona kastes, radīt jaunus, vērtīgus mājsaimniecības priekšmetus.

Sējas pamatskola izvirzās par starpposma uzvarētāju makulatūras vākšanas konkursā Latvijā

Makulatūras vākšanas kampaņas “Tīrai Latvijai” ietvaros apkopoti pirmie rezultāti, cik makulatūras – nevajadzīgu papīru un kartonu – Latvijas skolu jaunatne ir nodevusi pārstrādei. 2021/2022. mācību gada pirmajā semestrī makulatūras vākšanā iesaistījušās 260 izglītības iestādes, apvienojot vairāk nekā 70 tūkstošus bērnu un jauniešu. Pašlaik pārstrādē nogādātas pirmās 192 tonnas makulatūras. Makulatūras vākšanas konkursa starpposma uzvarētāja  – Sējas pamatskola, kuras audzēkņi pārstrādei nogādāja 6,267 tonnas makulatūras. 

Mājas un atpūtas vietiņas mīļdzīvniekiem no iepakojuma kastēm

Vai zinājāt, kā izmantotās kastes var palīdzēt saudzēt vidi un samazināt atkritumu apjomu, kas nonāk atkritumu poligonā?

"Zaļā josta" 2021.gada nogalē rīkoja radošo konkursu  “Iepakojuma kastes pārvērtības”, kurā iedzīvotāji tika aicināti dalīties ar savām radošajām idejām, kā izmantot atkārtoti iepakojuma kastes, tādejādi pagarinot to lietošanas laiku un samazinot atkritumu daudzumu.