Oktobris 2021

Pirmās 100 skolēnu savāktās makulatūras tonnas nogādātas pārstrādei


Vairāk nekā 350 Latvijas izglītības iestādēs norisinās otrreizējo izejvielu vākšanas kampaņa “Tīrai Latvijai”, apvienojot tūkstošiem bērnu un jauniešu makulatūras un izlietoto bateriju vākšanā. Kopš mācību gada sākuma makulatūras vākšanas kampaņā iesaistījušās vairāk nekā 200 izglītības iestādes un pārstrādei nodotas pirmās 100 savāktās makulatūras tonnas.

Atkritumu šķirošanas entuziasti pierādīs, ka šķirot atkritumus var pat vismazākajos mājokļos

Lai kliedētu mītus, ka atkritumu šķirošana ir sarežģīta un aizņem lielu dzīvesvietas platību, “Zaļā josta” sadarbībā ar beziepakojuma veikalu “Burka” organizē konkursu “Parādi, kā tu šķiro atkritumus mājās”. Konkursa ietvaros tiks apkopotas veiksmīgākās un oriģinālākās idejas atkritumu šķirošanas vietas ierīkošanai, tādējādi uzskatāmi parādot, ka šķirot atkritumus ērti un glīti var pat vismazākajos mājokļos.

Konkursa plakāts 

Izlietoto bateriju un makulatūras vākšanā iesaistījušās pirmās 225 izglītības iestādes

Latvijas vērienīgākajā ikgadējā vides izglītības projektā – kampaņā “Tīrai Latvijai” – iesaistījušās pirmās 225 izglītības iestādes, lai vāktu un nodotu pārstrādei izlietotās baterijas un nevajadzīgos papīra un kartona izstrādājumus. Kampaņas organizators “Zaļā josta” sadarbībā ar ilggadējiem partneriem gādās, lai savāktās otrreizējās izejvielas nonāktu atkārtotā apritē, uzskatāmi demonstrējot atkritumu pārstrādes nozīmi un vērtību, kā arī sniedzot acīmredzamu ieguldījumu tīras vides veicināšanā.