Septembris 2019

Nāc un nodod nolietotās elektroiekārtas 21.septembra ELEKTROSESTDIENĀ

21. septembris ir arī Starptautiskā uzkopšanas diena, kur par godu arī Zaļā josta un veikals cenuklubs.lv rīko nolietoto elektrisko iekārtu nodošanu pārstrādei jeb Zaļā josta Elektro Sestdiena. No plkst. 11:00 - 16:00 nāc un nodot nolietotās elektroiekārtas uz veikalu cenuklubs.lv, Rēzeknes ielā 3, Rīgā, darbojies izzinošās radošās darbnīcās, apmeklē ekspertu lekcijas un iesaistīties informatīvās aktivitātēs par pareizu rīcību ar elektroiekārtu atkritumiem un energoefektivitāti. 

Drīzumā: makulatūras un bateriju vākšanas konkursi

Konkursi ik gadus apvieno simtiem izglītības iestāžu un tūkstošiem bērnu, lai, vācot makulatūru un baterijas, kopīgi saudzētu un taupītu dabas resursus, tādējādi vēršot bērnu un jauniešu uzmanību atkritumu šķirošanas nepieciešamībai un nozīmei ikdienas dzīvē, kā arī veidotu izpratni, ka pareizi sašķiroti un pārstrādei nodoti atkritumi kļūst par vērtīgām izejvielām jaunu produktu ražošanā.

PIETEIKŠANĀS KONKURSIEM

Sekojiet informācijai mājas lapā tirailatvijai.lv, lai uzzinātu par pieteikšanās sākumu.

Piesakieties izaicinājumam “Atkritumiem NĒ”

Valsts izglītības satura centrs un “Zaļā josta” izsludina izaicinājumu skolēniem “Atkritumiem NĒ”.

Izaicinājuma laikā skolēnu komandām līdz 10 personu sastāvā mēneša laikā jāmaina savi un savas ģimenes ikdienas paradumi, cenšoties maksimāli samazināt radīto atkritumu apjomu. Izaicinājums balstīts uz bezatkritumu dzīvesveida filozofiju, aktualizējot dažādus veidus, kā dzīvot videi draudzīgāk, samazinot patērēto resursu apjomu un radīto atkritumu daudzumu.